Fem kommuner mangler

apriilip 10-at 2005 13:31

Vi begynder på østkysten i Ammassalik kommune. Her har Siumut fået absolut flertal i kommunalbestyrelsen med 6 ud af de 11 medlemmer. Spørgsmålet er mere hvem af siumutterne, der skal side i borgmesterstolen. Enten valgets topscorer, Jaappli Boasen eller den siddende borgmester Vittus Mikaelsen.

Præcis samme problemstilling har Siumut også i Qaqortoq og Uummannaq kommuner. Begge steder er det en anden end borgmesteren, de rhar fået flest stemmer. I Qaqortoq er det Simon Simonsen, der har fået flere stemmer end Tommy Marø. Og i Uummannaq har Jens Lars Fleischer fået flere stemmer end borgmester Jakob Petersen.

I Paamiut blev borgmester Lars Sørensen fra IA valget topscorer. Men om han fortsætter som borgmester er endnu ikke sikkert. Et flertal kan sættes sammen på flere forskellige måder. Ifølge de seneste forlydender, så forhandler IA og Siumut i øjeblikket.

Den sidste kommune, hvor borgmesteren endnu ikke er fundet er Narsaq. Her kan ende på mange måder. Det kan blive en borgmester fra enten Atassut, IA eller Siumut. Men favorit er nok Kiista Isaksen fra Siumut.