Konkurrencedygtige æg

marsip 28-at 2005 16:51

I Narsaq er der planer om at starte en produktion af æg. I første omgang en produktion, der kan dække byens eget behov på ca. 40.000 æg om måneden.

Erhvervskonsulent i Narsaq Kommune, Carl Egede Høegh kan ikke på nuværende tidspunkt give et præcist svar på, hvor meget ægproduktionen kommer til at koste.

Den første model, der var på tale var i en meget større målestok og den beløb sig op i 3 mio. kr.

Den model, der satses på nu, er en en-mands-virksomhed i allerede eksisterende bygninger i Narsaq, og derfor forventer Carl Egede Høegh, at kunne starte en ægproduktion for et noget mindre beløb end de tre millioner kroner.

For at finansiere opstarten håber Carl Egede Høegh på hjælp fra Landspolitikerne.

- Vi har tiltro til landspolitikernes melding om at vi skal mindske den udefrakommende import af varer. Vi håber også på støtte fra den nye erhvervsfremmende foranstaltning, landsstyret har nedsat, siger Carl Egede Høegh.

Hvis projektet kommer op at stå har Carl Egede Høegh allerede fået tilsagn fra både Brugsen og Pilersuisoq i Narsaq om, at de er interesserede i at sælge æg, der er produceret i Grønland, hvis de har den samme kvalitet som de importerede æg fra Danmark.

Ud fra beregningerne skulle indkøbsprisen på et æg, der er produceret i Narsaq blive på 1,20 kr.

For kunderne skulle prisen gerne blive nogenlunde den samme som for de danske æg, altså omkring 2 kr.

Carl Egede Høegh håber, at projektet kan blive opstartet i løbet af næste forår og at det vil brede sig til andre steder end bare Narsaq.