Great Greenland vil have våde sælskind

marsip 25-at 2005 16:44

Great Greenland satser på ferske (våde, red.) sælskind. Det viser den nye aftale mellem virksomheden og fangernes organisation KNAPK. Fra 1. april koster et vådt skind fra grønlandssæl eller netside 301 kroner, mens et tilsvarende tørret skind koster 300 kroner.

Great Greenland håber aftalen får fangerne til at indhandle flere ferske skind. Kvaliteten på de tørrede skind er ganske enkelt ikke god nok, siger indhandlingschef Pâviâraq Heilmann.

- Gode skind er våde skind, og det er det, vi satser på, siger Pâviâraq Heilmann. Problemet er at de tørrede skind ikke er skrabet ordentlig fri af fedt og bliver dårlige under transporten til fabrikken i Qaqortoq.

Pâviâraq Heilmann har ingen forklaring på, hvorfor den traditionelle metode med at tørre skind er for nedadgående. Han nøjes med at konstatere, at tiden tilsyneladende er løbet fra de tørrede sælskind.

Forhandlingerne mellem Great Greenland og KNAPK har trukket ud på grund af uenighed om priserne.

KNAPKs formand Leif Fontaine oplyser at organisationen gik efter en pris på 400 kroner per skind. Leif Fontaine betegner aftalen som den ”næstbedste” når nu ikke de kunne opnå hvad de oprindeligt havde håbet på.

De nye priser for ferske skind træder kraft fra og med på fredag den 1. april og gælder resten af året.