Lejere vil ikke mærke ændringer

marsip 23-at 2005 11:13

Kommunalbestyrelsen i Nuuk besluttede sidste år, at overtage administrationen af 1200 egne boliger. Kommunen var nemlig utilfreds med INI, når det gjaldt administrationen og vedligeholdelsen af boligerne.

Nu er kommunen ved at oprette deres eget boligselskab. Og dermed får man helt styr på driften i fremtiden, siger boligkonsulent Erik Ravn fra Nuup Kommunea.

- Det vil for kommunen betyde, at kommunen får større indsigt i den drift der foregår med vores egne boliger, siger Erik Ravn.

Erik Ravn oplyser, at det ikke vil betyde noget lejerne. De skal stadig betale husleje og få en rykker hvis de ikke gør. Bliver der klaget over dem, vil de få brev om det. Alle de ting vil være uforandret, da det fremgår i lovgivningen.

Ventelistedelen vil heller ikke blive ændret, men i starten vil man fremgå i både INI's ventelister og boligselskabet, men det vil ikke betyde noget for ventetiden på en bolig.

Kommunen overtager administrationen af boligerne, fordi man har været utilfreds med de ydelser man fik fra INI. Det er omkring personaleboligtildelingerne, indsigt i vedligeholdelsesstandarder, og omkring samarbejdet, som man mente var lidt tungt, da man havde ikke indsigt, hvad selskabet foretog sig, oplyser Erik Ravn.

Boligerne der er tale om, ligger i Fiskerbyen, Paarnat, Qernertunnguit og Nuussuaq.