Job i Ilimmarfik

marsip 17-at 2005 15:28

Byggeriet af Universitetsparken Ilimmarfik i Nuuk kommer til at betyde arbejdspladser til byen. Firmaerne, der har vundet licitationen, skal nemlig bruge folk.

Byggeriet går i gang lige efter påske. Firmaet Larsen & Co. har fået opgaven med at sprænge fjeld væk og byggemodne grunden. Det er en opgave, der ifølge direktør Mogens Larsen vil kræve mellem otte og ti ansatte i et par år.

Firmaet Permagreen skal stå for betonarbejdet ved byggeriet. En stor opgave for firmaet. Den betyder mellem 18 og 20 årsværk. Hovedparten vil være lokal arbejdskraft.

Hos VVS-firmaet, Brøndum Grønland, og hos el-installatøren, Arssarnerit, vil der også blive noget at lave. Begge steder 4 til 5 årsværk.

Alt i alt betyder det, at de fire nævnte firmaer skal bruge mellem 35 og 40 årsværk til projektet. Altså det der svarer til mellem 35 og 40 personer i et helt år.

Det kan godt ende med flere. Firmaet, der skal stå for selve bygningen hedder Pihl og Søn. I dag har det ikke været muligt at få oplyst hvor mange ansatte de skal bruge til byggeriet.