Mange genopstiller til kommunalvalget i Sisimiut

marsip 16-at 2005 11:18

Borgmester Hermann Berthelsen (Siumut) og landstingsmedlem Agathe Fontain (IA) er blandt de politikere, der genopstiller til kommunalbestyrelsen i Sisimiut. Og også den markante demokrat, Palle Christiansen, stiller op. Det står klart, efter at fristen for at melde sig som kandidat er udløbet.

Hele 14 stiller op fra Siumut til kommunalvalget. Det gælder bl.a. seks af de syv kommunalbestyrelsesmedlemmer. Ud over Hermann Berthelsen er det bl.a. viceborgmester Marius Olsen og Aqqa Peter Lyberth, der også er kendt fra lokalradioen Sisimiut Tusaataat.

Inger Eriksen genopstiller ikke. Men til gengæld stiller bl.a. Fritz Baunmann Petersen, der er formand for bygdebestyrelsen i Kangerlussuaq, og Morten Siegstad op som partiets øvrige kandidater.

Hos IA genopstiller to af de tre nuværende kommunalbestyrelsesmedlemmer. Det er Agathe Fontain, der også er 2. viceborgmester, samt Katrine Lennert Larsen. Til gengæld genopstiller Aanissi Svane Johansen ikke. Blandt de øvrige kandidater på listen er IA’s lokalformand, Olga B. Ljungdahl.

I den borgerlige lejr stiller Atassut med 11 kandidater. Og her genopstiller to ud af de tre nuværende kommunalbestyrelsesmedlemmer. Richard Absalonsen og Emilie Olsen vil gerne tage en ny tørn. Den politiske veteran Godmand Rasmussen, der nu sidder i Landstinget, har omvendt valgt ikke at stille op igen.

Blandt de øvrige kandidater er Mette Sofie Lerch, der er landsformand for handicap-sammenslutningen.

Demokraterne stiller med i alt otte kandidater. Og her er det stærkeste kort partiets næstformand og landstingsmedlem Palle Christiansen. Desuden stiller Christina Johnsen og Kurt Voldstrup Holm op som kandidater.

Ingen enkeltkandidater stiller op til kommunalvalget i Sisimiut.