Håndsrækning til BSU-låntagere

marsip 15-at 2005 11:10

Landsstyret vil på forårssamlingen foreslå en håndsrækning til de folk, der har problemer med at tilbagebetale deres boligstøttelån. Forslaget skal sikre, at de mennesker ikke risikerer at stå uden tag over hovedet.

Det drejer sig nemlig om alt for mange, mener landsstyret, og derfor har de et forslag med på forårssamlingen, der skal sikre, at endnu flere får en chance for at betale deres lån tilbage.

Som det er nu kan husstande med en indkomst på under 128.000 kroner om året få eftergivet deres gæld. Nu vil landsstyret og så have en ordning for de husstande, der tjener op til 180.000 kroner om året. De skal have mulighed for at omlægge lånene så de bliver rente- og afdragsfrie.

Husstande med årsindkomster på over 180.000 kroner skal også have en håndsrækning. De får mulighed for at omlægge lånene, så er tilpasset økonomien i husstanden.

Samlet set er det over 1800 låntagere, der har problemer med at betale deres lån tilbage. Og i dag har landskassen 138.000.000 kroner til gode i restancer.

Landsstyremedlem for direktoratet for boliger og infrastruktur, Jens Napaattooq siger, at forslaget sikrer, at alle får kan få hjælp til at betale deres gæld tilbage og ikke kun husstande med en indkomst på under 128.000 kroner om året.

Selvom landsstyret nu vil hjælpe endnu flere ud af de økonomiske problemer omkring boligstøttelån, så mener Jens Napaattooq ikke, at det vil gå ud over samfundsøkonomien.

- Landskassen taber ikke på det her forslag, fordi det handler om penge, vi ikke kan få ind alligevel, siger Jens Napaattooq.