Royal Greenland overvejer at fyre 100 på fabrik i Danmark

marsip 11-at 2005 16:07

Royal Greenland overvejer at afskedige op imod 100 ud af de 250 fastansatte på fabrikken i Glyngøre. Det er fabrikkens produktion af røget laks og hellefisk, der er i fare, og som måske flyttes til udlandet.

De høje danske lønninger gør det svært at tjene penge, og derfor er det nødvendigt at undersøge en flytning af produktionen, f.eks. til Polen, siger koncernchef Keld Askær.

- Vi må konstatere, at lønniveauet er meget højt i Danmark, specielt i

forhold til Polen. Her er lønforskellen på 125 kr. i timen. Og skal vi fastholde produktionen, bliver vi nødt til at gøre den billigere, siger Keld Askær.

Koncernchefen understreger, at der ikke er truffet nogen beslutning endnu, men virksomheden regner med at have fundet en afgørelse i løbet af tre til fire måneder.

Koncernchefen advarer desuden om, at skal man bevare de grønlandske arbejdspladser, må de være mere effektive, end de er i dag. Ellers kan de ikke overleve. For virksomheden er presset på grund af de lave rejepriser, og i dag kommer Royal Greenlands indtægter uden for Grønland.

De grønlandske virksomheder bidrager ikke nok, selvom produktionen er blevet mere effektiv, påpeger koncernchefen.

- Vi bliver nødt til at lægge os sammen med andre virksomheder. forenkle produktionen, og i stedet bruge pengene på innovation og markedsføring. Ellers går det galt for denne branche, siger Keld Askær.