Sisimiuts kulturhus bliver dyrere

marsip 10-at 2005 15:13

I januar kom den glædelige meddelelse, at Sisimiut får sit nye kulturhus. Men efter udbudsrunden må kommunen se i øjnene, at det kan blive en lidt dyrere fornøjelse end forventet. Faktisk over 11 millioner dyrere.

Kommunen havde afsat 20 millioner kroner til det nye kulturhus. Men så blev opgaven sendt i licitation, en proces hvor man beder interesserede entreprenører i at byde på opgaven.

Nu er budene kommet, og de ligger på mellem 27 og 32 millioner kroner, altså cirka halvanden gange så dyrt som planlagt. Kommunens tekniske udvalg anbefaler selv en ekstrabevilling på 11,2 millioner kroner.

Nu skal den anbefaling videre til næste udvalg, siger Sisimiuts borgmester Hermann Berthelsen.

- Nu skal den i økonomiudvalget, der behandler den på tirsdag. Udefter hvad udvalget mener, skal det behandles af Kommunalbestyrelsen, siger borgmesteren.

Prisstigningen på over 150 procent kommer sig af, at bygningen ifølge planerne skal være fleksibel. Der skal kunne fjernes skillevægge imellem tre mindre lokaler, og sæderne skal kunne tages ud af den store sal, som til daglig vil være biograf.

Og den slags er dyrt, ifølge entreprenørerne. Så er spørgsmålet bare om byen vil betale prisen.

- Nu vil vi sætte os ned, og se hvad der gemmer sig bag buddene. Jeg kan ikke love noget. Det er en flok politikere der må tage en mening om det, og ikke kun borgmesteren, siger Hermann Berthelsen.

Ifølge ham kan det blive en af tre afgørelser – aflysning af projektet, et mindre ambitiøst projekt, eller ekstrabevilling.

Det er vi altså klogere på på tirsdag. Hvis ekstrabevillingen bliver givet af kommunalbestyrelsen, skulle projektet kunne sparkes i gang hen ad midten af maj.