Paamiut uden 1.viceborgmester i et år

marsip 03-at 2005 04:38

I over et år har Paamiut Kommune måttet undvære sin viceborgmester David Nathansen fra Atassut.

Kommunalpolitikeren har ikke deltaget i møderne og har ikke taget del i de øvrige opgaver siden slutningen af 2003. Og i stedet har kommunalbestyrelsen og de udvalg, David Nathansen sidder i, måtte indkalde en suppleant til møderne.

Kommunaldirektør Kurt Nymann oplyser, at kommunalbestyrelsen har valgt at indkalde suppleanterne i stedet for at forsøge at komme af med David Nathansen. Politikerne har vurderet, at der ikke var grundlag for at ekskludere viceborgmesteren, udelukkende fordi han ikke deltager i arbejdet.

- Det er valgbarhedsnævnet, som skal afgøre, at han ikke er værdig til at sidde i kommunalbestyrelsen. Og der skal meget til, før det kan ske, fx hvis man har fået en dom. Og vi har vurderet, at vi ikke kan vinde sagen i nævnet, siger Kurt Nymann.

Økonomiudvalget har tidligere på året besluttet at stoppe udbetalingen af vederlag til David Nathansen på grund af fraværet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra David Nathansen selv. Og borgmester Lars Sørensen har ikke ønsket at kommentere sagen.

Den lokale formand for Atassut, Berthel Jakobsen, vil heller ikke kommentere den konkrete sag.

- Vi har et godt samarbejde med IA, selvom David Nathansen ikke længere deltager i kommunalbestyrelsesmøderne og ikke længere fungerer som viceborgmester i praksis, siger Berthel Jakobsen.

Partiet har endnu ikke besluttet, hvem det vil stille op til kommunalbestyrelsen ved kommunalvalget i næste måned.