Ungdomsparlamentet sagde nej til flere sprogtimer

marsip 02-at 2005 15:00

Ungdomsparlamentet har i dag taget stilling til et forslag om at indføre flere dansk- og engelsktimer i folkeskolen.

Forslaget kom fra HTX-gymnasiet i Sisimiut, og Nielsine Lennert fremsatte som skolens repræsentant i Ungdomsparlamentet idéen.

- Vi synes der er for mange unge, der har svært ved at tale dansk og engelsk, og med flere timer ville de kunne blive bedre til det, siger Nielsine Lennert.

Forslaget var i dag til anden behandling i Ungdomsparlamentet. Både uddannelsesudvalget og styret i Ungdomsparlamentet havde anbefalet, at forslaget blev forkastet. Det blev så også resultatet af de to behandlinger.

Begrundelsen var, at de gerne ville vente at se, om den styrkede fokus på fremmedsprog i den nye folkeskoleforordning er nok til at forbedre sprogkundskaberne hos eleverne.

Dansk fra første klasse og engelsk fra 4. er nemlig en klar styrkelse af sprogfagene, fordi eleverne tidligere først fik engelsk fra 7. klasse og dansk et par år senere end nu.

Flere ugentlige timer i fagene mener udvalget ikke nødvendigvis gør eleverne bedre til dansk og engelsk.

Forslagsstilleren, Nielsine Lennert er ikke utilfreds med resultatet. Hun kan godt forstå begrundelsen med, at udvalget først vil se, hvordan det går med den nye folkeskoleforordning.