Første skridt til selvstyre er behandling

februaarip 28-at 2005 11:11

Behandling af alkohol- og hashmisbrugere er ikke god nok i dagens Grønland. Hvis Grønland skal have øget selvstændighed, så skal der arbejdes på at få flere behandlingstilbud. Det vurderer et enigt Ungdoms-landsting, på samlingens første dag.

Ordfører for forslagsstillerne fra HHX i Qaqortoq, Natasha Damgaard forklarer hvorfor det første skridt mod selvstændighed skal være misbrugsbehandling:

- Vi mener at hvis vi skal have selvstyre, så mener at der er alt for mange, som ikke er stand til at arbejde. Folk der er alkoholikere, som lever af takstmæssig hjælp, de skal hjælpes videre til at komme på arbejdsmarkedet igen, så det kan fyldes helt ud.

De unge forestiller sig at kommunerne skal være med til at løfte op om problemet.

- kommunerne skal tage stilling til hvilke programmer der er brug for. Måske kurser i sprog og arbejdspladser, så de evt, kan få en kortere uddannelse eller forberedelse til en videre uddannelse.

De unge mener at pengene til tiltagene kan hentes fra infrastrukturområdet.

- Man kan måske vente med at udbygge landningsbanerne og i stedet fokusere mere på samfundet og deres velfærd.

Natasha Damgaard mener at der er for få hjælpemuligheder i dag.

- Der er ikke så mange behandlingsteder på kysten, de bør være flere. I dag kan man ikke hente informationer, det er svært finde ud af, hvor man man kan henvende sig, hvis man har brug for hjælp, siger natasha Damgaard.

Ungdomslandstingssamlingen startede i går og slutter på torsdag den 3. marts.