Tag på inuit-krydstogt

februaarip 27-at 2005 13:28

Rejs med et inuit ejet krydstogt skib rundt i arktisk Canada. Sådan lyder et nyt tilbud til de turister, der har råd til at bruge omkring 15 000 kroner på en uges ferie i det høje nord. For pengene får turisterne til gengæld mulighed for at besøge steder, de aldrig var kommet med et normalt krydstogt skib.

For med ombord er landets oprindelige folk, der viser deres egen verden frem. Bistået af et hold af biologer, ornitologer og historikere, der holder foredrag under rejsen.

Skibet, der kan tage 66 passagerer, ejes af firmaet Cruise North, der igen ejes af inuitter fra Arktisk Canada. Krydstogt turisterne rejser fra Montreal med fly til Kuujjuaq i Nunavik.

Det er herfra skibet stevner ud til blandt andet øen Akpatok, der er ynglested for en halv million lomvier. Turisterne kan også regne med at se isbjørne, hvaler, valrosser, moskusokser og masser af sæler.

Skibet lægger også til ved inuitlandsbyer, hvor andre krydstogtskibe ikke har adgang. Ideen er, at turisterne skal føle sig som gæster af landets egen befolkning, og mærke landet på egen krop.