IA-lokalforening kritisk overfor Igaliku-aftalen

februaarip 23-at 2005 14:06

IAs lokalforening i Aasiaat sætter sit tydelige præg på partiets landsmøde der starter torsdag. Foreningen har fået ti punkter optaget på dagsordenen som de delegerede skal drøfte i grupper på fredag.

Et af de vigtigste punkter er Igaliku-aftalen, mener formanden for IA-Aasiaat, Johan Joelsen. Han vil vide nøjagtigt hvad Grønland egentlig får ud af aftalen og er bekymret for om vi har sagt ja til USA's stjernekrigsprojekt:

- Det er sikkert godt med uddannelses-aftaler, at de unge kan komme til USA. Men IA har altid været imod stjernekrigsprojekt, siger Johan Joelsen.

Han vil også have diskuteret en eventuel privatisering af Royal Greenland. Der er som bekendt endnu ikke taget en beslutning. Men det gør det ikke mindre vigtigt at drøfte IAs holdning til privatiseringen påpeger Johan Joelsen. Salget af KNI til danske Dagrofa gav megen kritik af partiformand Josef Motzfeldt ved sidste landsmøde og KNI-sporene skræmmer stadig.

- Vi ejer nu mindre end halvdelen af KNI. Derfor er det vigtigt at vi tænker på hvordan Royal Greenland kan blive på grønlandske hænder, siger Johan Joelsen.

Ligesom størstedelen af baglandet bakker den 59-årige lokalformand og folkeskolelærer i Aasiaat op om Josef Motzfeldt som partiformand. Johan Joelsen ser dog gerne nyt og yngre blod i hovedbestyrelsen.