Sydtryk kan sælge Atuakkiorfik

februaarip 09-at 2005 09:56

For nylig godkendt Landsstyret, at Sydtryk kan sælge Atuakkiorfik, Grønlands Forlag. Forlaget blev underlagt Sydtryk for godt to år siden, og det har ikke været nogen succes.

Formand for forlagets bestyrelse og fungerende formand i Sydtryks bestyrelse, Knud Lund Olsen, siger, at der ikke kan komme noget positivt ud af at sammenlægge trykkeriet og forlaget.

Sydtryk ser to løsninger på problemet. Enten skal forlaget høre under hjemmestyret igen, eller også skal forlaget sælges til en tredje part. Og det er den sidste løsning, Landsstyret godkendte for en uges tid siden.

For øjeblikket er Knud Lund Olsen i fællesskab med resten af forlagets bestyrelse i gang med at forberede selve salgsprocessen. Bestyrelsen er nu på udkig efter potentielle købere. Og der kommer sandsynligvis en annonce i aviserne sidst på ugen, oplyser Lund Olsen.

Landsstyret forbeholder sig dog retten til at have det sidste ord i forbindelse med salget af forlaget. Politikerne kan altså vælge at sige nej til salget i sidste ende.