Den gode skole er en kompliceret størrelse. Der skal arbejdes på tværs af fag, der skal arbejdes på tværs af aldersgrupper.
Og så er det noget med at lære på en ny måde. Selv at tage initiativet, samarbejde om opgaver og blive klar over hvad man er god til, og mindre god til.
På alle disse områder får Minngortuunnguup Atuarfia høje karakterer af landsstyremedlemmet for uddannelse.
Bodil Brandt er lærer og afdelingschef for det ældste trin på skolen, og har været dybt involveret i omstillingen, der altså nu har ledt til en pris.
- Vi håber på, at vores unge mennesker bliver mere klar til det samfund de skal ud i. Og at de kommer til at kende deres gode sider, og så de sider de skal arbejde mere med, siger hun.
Men den gode skole er også et fysisk sted. En skole der udfordrer de traditionelle rammer for indlæring, hvor læreren sad ved katederet og eleverne alle sammen vendte en vej. Og det er altså ikke helt nemt at leve op til det, når man har en 55 år gammel bygning at arbejde med, en bygning med kronisk pladsmangel.
- Vi har taget den beslutning, at det ikke skal være de fysiske rammer, der sætter begrænsningerne for hvad vi forsøger at føre ud i livet. Vi sætter os faglige mål, og så gør vi alt hvad vi kan for at føre dem ud i livet. Også selv om det nogle gange betyder, at vi laver undervisning på gangene. Det er sådan lidt på trods, siger Bodil Brandt.
Det er ikke kun lærerne på Minngortunnguup Atuarfia, der synes den gode skole er en succes. Agathe Storck er formand for skolebestyrelsen, og hendes børn er blevet rigtig nysgerrige efter at gå i skole.
- De lærer at være mere fleksible og at lære tingene på en ny måde. De er interesserede i skolen, og glæder sig til at lære nyt, siger hun.
Der går omkring 500 børn og unge på Minngortuunnguup Atuarfia. Sammen med diplomet får årets gode skole en check på 10 000 kr. Det får man ikke mange nye lokaler for, men skoleinspektør Siri Dahl tror dog, at der kan blive til lidt forkælelse for lærere, elever og resten af skolens personale.