Vandrehistorier fra Thulebasen

januaarip 21-at 2005 14:48

Januarudgaven af Thulebasens avis The Thule Times, fortæller om flybasens vandrehistorier. Og nogle af dem er endda sande.

For eksempel ligger der faktisk tre lig og en jeep på bunden af den såkaldte Crystal Lake ikke langt fra basen. Ifølge historien var de tre soldater ude på en køretur, og syntes det kunne være sjovt at komme en tur ud på isen. Men da isen brast, røg jeepen igennem, og alle tre druknede. Og selv om det blev forsøgt at fiske resterne op flere gange, har ingen nogensinde set skyggen af hverken jeep eller soldater.

Til gengæld er det overhovedet ikke sandt, at man kan blive smittet af det, der på basen kaldes Thule-dryp. Det er en sygdom kun bygninger kan få. Sagen er den, at når solen endelig kommer op om foråret, begynder bygningerne, hvoraf mange har flade tage, at dryppe indvendigt. Thule Times anbefaler soldater og ansatte på basen at tænke fremad, og dække møbler og ejendele til.

Det er heller ikke rigtigt, at de isbjørne der finder vej ind på baseområdet, forsvinder i den blå luft. I stedet bliver de sporet af den danske forbindelsesofficer. Og så leder han lokale jægere på sporet.