Kandidater offentliggøres i dag

januaarip 18-at 2005 10:30

Det er kun to af partierne, der indtil videre har deres kandidater klar. Hos Demokraterne stiller man med de to landstingsmedlemmer Per Berthelsen og Palle Christiansen.

Hos regeringspartiet Siumut stiller man med fire kandidater. Det er det nuværende folketingsmedlem Lars-Emil Johansen, de to unge Ole Markussen og Doris Jakobsen og så det tidligere landsstyremedlem Marianne Jensen.

Hos koalitionspartneren IA holde man i dag hovedbestyrelsesmøde. Herefter vil man så fortælle hvilke kandidater man stiller med. Partiets nuværende folketingsmedlem Kuupik Kleist oplyser dog, at han genopstiller. Hos det borgerlige Atassut vil man i løbet af eftermiddagen være klar med sin kandidatliste. Der er lige et sidste par småting, der skal være endeligt på plads. Det fortæller partiformand Augusta Salling her til formiddag. Hun er selv et godt bud på en af kandidaterne.

Til slut skal vi også lige runde Kandidatforbundet. Her har de endnu ikke endeligt besluttet om de stiller op til valget, det fortæller deres partiformand Anthon Frederiksen. Partier vil i løbet af i dag eller i morgen tage den endelige beslutning.