Asii Chemnitz Narup: Ingen hovsa-løsninger på hashproblemet

januaarip 15-at 2005 15:00

Det bliver et langt sejt træk at få hashforbruget og salget ned i Grønland. Det vurderer landsstyremedlemmet for sundhed, Asii Chemnitz Narup. Hun er parat til at tage kampen op og hun gør det med Alkohol- og Narkotikarådets anbefalinger i ryggen.

- Handlingsplanen viser meget tydeligt at der ikke er nogen hovsa-løsninger på det her problem. Der er ingen af os der sidder med en tryllestav, så problemet kan elimineres fra den ene dag til den anden.

Asii Chemnitz Narup mener, at handlingsplanen samtidig er et skulderklap til Paarisa, fordi nogle af anbefalingerne allerede er ved at blive ført ud i livet.

- Der hvor jeg kan se, at vi stadig mangler at afsætte ressourcer og blive dygtigere, er muligheden for at evaluere vores metoder, både når det gælder oplysning og andre forebyggelses- og behandlingsindsatser, siger landsstyremedlemmet.

Hun mener i øvrigt, at der skal gøres en større indsats rundt om på kysten, men at ressourcerne og pengene mangler.

- Vi skal blive bedre til at lave nogle systematiske evalueringer at arbejdet. Der gøres rigtig meget arbejde hele vejen rundt på kysten og det er vigtigt at den indsat og metoden udvikles med lokal forankring samtidig med at oplysningerne samles et centralt sted. På den måde kan man blive ved med at udvikle, evaluere og inspirere dem der arbejder ude i marken.