Per Berthelsen: Orlov fra kommunen, men ikke fra Landsting

Gårsdagens udnævnelse af Per Berthelsen til nyt landsstyremedlem for finans- og udenrigsområdet, medfører at han søger orlov, dels i Nuup Kommunea, hvor han er 2. viceborgmester, samt i den kommende Kommuneqarfik Sermersooq, hvor han har posten som 1. viceborgmester. Til gengæld bliver han i Landstinget af taktiske grunde.
Allattoq Karsten Sommer
septembarip 27-at 2008 13:54

- Min ny stilling indebærer, at jeg skal søge orlov i såvel kommunalbestyrelse som overgangsudvalg. Til gengæld søger jeg ikke orlov fra min position som landstingsmedlem, siger Per Berthelsen.

- Af taktiske hensyn har mit nye parti, Siumut, anmodet mig om ikke at søge orlov fra Landstinget, fordi det ville betyde, at der så kom en fra Demokraterne ind i stedet for mig.

- Siumut ønsker ikke, at give Demokraterne en sådan håndsrækning, og det respekterer jeg. Så længe det følger reglerne, er jeg i min fulde ret til at samarbejde med mit nye parti, og tænke taktisk, slutter Per Berthelsen.

Per Berthelsen blev i går indsat som landsstyremedlem med 14 stemmer for, 1 imod og 10, der undlod at stemme.

Som den eneste i Landstingssalen valgte Juliane Henningsen fra IA, at stemme imod udnævnelsen. Hun er oprørt over landsstyreformand Hans Enoksens valg:

– Jeg er vred. Vi ved, at den økonomiske ulighed er stor, og nu får vi et landsstyremedlem, der er imod at mindske uligheden og skabe mere solidaritet, siger Juliane Henningsen til Sermitsiaq.gl.

Den udtalelse fik landsstyreformand Hans Enoksen til at mane til besindighed.

– Vi skal ikke stå og gøre alting sort. Det spreder dårlig stemning som vil brede sig til befolkningen, sagde Hans Enoksen iflg. Sermitsiaq.