Sociolog: Landsstyret har ikke ”barnet i centrum”

Det bliver ved snakken, når politikkerne i Landsstyret lover, at det har "barnet i centrum". Det mener sociolog Steven Arnfjord. Sagen om børneattesterne, som skal beskytte børn mod pædofile, men som Landsstyret aldrig har fået indført ved lov, er et godt eksempel, mener han.
apriilip 09-at 2009 14:52

Når det kommer til konkret handling, så har Landsstyret slet ikke barnet i centrum, mener sociolog og underviser i socialpædagogik på seminariet i Ilulissat Steven Arnfjord.

Det seneste eksempel er loven om børneattester, som Landsstyret efter et forløb på 10 år endnu ikke har klar.

- Det er et udtryk for, at politikkerne har en stærk retorik, når det handler om at sætte barnet i centrum. En retorik, som har gennemsyret hele daginstitutionsområdet og hele folkeskoleområdet, siger Steven Arnfjord til Radioavisen.

Men det er ikke en retorik, som bliver fulgt op af handling og love fra politikernes side, mener han. Og det er et stort problem, hvis Grønland ønsker et velfærdssamfund, siger sociologen.

- Det vil sige, at hvis man laver en retorik, der hedder ”barnet i centrum”, så er det ikke nok bare at blive ved snakken, siger Steven Arnfjord.

- For det er en meget, meget stærk værdi at sige, at vi gerne vil beskytte vores børn. Og det kan vi godt slippe af sted med at sige. Men det er faktisk først, når vi handler på baggrund af det og vedtager nogle regler, hvor vi kræver for eksempel børneattester, at vi sender et kraftigt signal om, at vi faktisk er et velfærdssamfund, som støtter, at vores børn har et sikkert fritidsliv, siger han.