USA's ambassadør i Danmark Alan Leventhal rejser til Nuuk og Kangerlussuaq i Grønland fra den 11. til den 15.Assi: U.S. Department of State

USAs ambassadør er i Grønland og besøger både folkeskole og indlandsis

Alan Leventhal er på besøg her i landet. Under hans besøg vil han mødes med både ministrer og folkeskolelærer.

USAs ambassadør i Danmark, Alan Leventhal, er ankommet til Grønland.  

Han skal forbi både Nuuk og Kangerlussuaq, hvor han blandt andet skal mødes med formanden for Naalakkersuisut, Muté B. Egede (IA), og Vivian Motzfeldt (S), som er naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, erhverv og handel.

Det skriver USA’s konsulat i Nuuk i en pressemeddelelse.

Sammen skal de drøfte de fælles interesser, som Grønland og USA har. De skal også mødes med erhvervsledere for at tale om, hvordan handelsforbindelserne mellem USA og Grønland kan styrkes.

Mødes med folkeskolelærer

Alan Leventhal skal også besøge en folkeskole i Nuuk og tale om samarbejde mellem mellem U.S. Agency for International Development (USAID) og Grønlands skoler om uddannelse og udvikling af arbejdsstyrken.

Han skal også mødes med embedsmænd fra Joint Artic Command (JACO) og besøge den amerikanske kystvagtkutter Bear, mens den ligger forankret i Nuuk.

Ambassadøren skal en tur ind i Nuup Kangerlua (Nuuk Fjorden). Han skal også besøge Summit Station på toppen af indlandsisen for at få et indblik i den klimaforskningen, som foregår der.

Alan Leventhal rejser igen på mandag 15. august.

Projekter mellem USA og Grønland

Der er forvejen aftaler mellem Grønland og USA. Aftalen er underskrivet septeber måned sidste år.

Aftalen sikrer hvert år to millioner dollar til øget samarbejde, der skal komme Grønland til gavn. Samlet er der altså tale om en aftale til 10 millioner dollar. Det er penge, der kommer fra det amerikanske udviklingsbureau USAID.

AAMMA ATUARUK Nunarput USA-p millioninik aningaasaliinissaanut isumaqatigiissusiortoq

USA og Grønland har underskrevet en ny aftale om 63 millioner kroner i amerikansk støtte til udvikling af den grønlandske uddannelsessektor, turistindustri og råstofindustri.Nutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl