Naalakkersuisoq for sundhed, Kirsten Fencker.Assi: KNR

Nyt testcenter i Nuuk skal åbne i Inussivik

Bedre testforhold og flere til at smitteopspore skal sikre, at samfundet kan holdes åbent på trods af corona.

Nu ruster myndighederne op for bedre at kunne følge med antallet af borgere i hovedstaden, der i disse dage står i kø for at blive testet for corona.  

I første omgang ved at sætte et telt op uden for testcentret for at forbedre forholdene for de mange, der står i kø. Og i starten af oktober flytter testcenteret så ind i Inussivik. Det oplyser naalakkersuisut i en pressemeddelelse. 

AAMMA ATUARUK Corona pillugu ullumikkut kisitsisit: Tunillatsissimasut nutaat 12-it

Og det vækker glæde hos Kirsten Fencker, der er naalakkersuisoq for sundhed.

- Behovet for test er stort i disse dage, også fordi folk vil testes for at kunne komme ind i caféer. Og med teltet ved testcentret forbedrer vi forholdene for de ventende og øger podningskapaciteten, når vi flytter testcentret den 4. oktober, siger Kirsten Fencker i pressemeddelelsen og slår fast:

- Med flytningen forventer vi, at det vil betyde kortere og bedre ventetider på at blive testet.

Flere skal opspore smitte

I øjeblikket opruster myndighederne også med flere medarbejdere, der skal hjælpe med at kontakte smittede og nærkontakter.

Derudover slår naalakkersuisut fast, at det er vigtigt, at endnu flere bliver vaccineret og færdigvaccineret. Det skal nemlig være med til at sikre, at samfundet kan køre videre uden restriktioner. Derfor har vaccinationsindsatser, test og smitteopsporing høj prioritet.

- Vores mål er at undgå, at sundhedsvæsenet bliver overbelastet, så der ikke kan tages vare på alvorlige syge, samtidig med at vi holder samfundet i gang, siger Kirsten Fencker og uddyber:

- Selv om vi har en relativt stor smittespredning i Nuuk lige nu, er der ingen indlagte. Derfor har vi valgt at investere massivt i vaccination, testning og smitteopsporing i stedet for at lave flere restriktioner, siger hun.

AAMMA ATUARUK Naalakkersuisoq: Ingen nye restriktioner på vej i Nuuk - men testcenter kan flyttes

Kravet om vaccinedokumentation for at deltage i forsamlinger eller komme på offentlige tilgængelige steder i Nuuk gælder fortsat.
 

Nunatsinni coronavirusi pillugu
killiffik

Tunillatseqqasut 202  
Ullumi tunillatsittut 41  
Siullermik kapitissimasut 71%  
Aappassaa kapitissimasut 66%  
Tunillanneqarsimasut 1621  
Uninngasut 2  
Anersaartuuteqartitaasut 0  
Toqquteqartut 0  
corona.nun.gl-imi kisitsit takukkit  
   Nutarterneqarpoq: 
Decembarip 6-at 14:20
 

Coronavirusimik tunillatsinissaq pinaveersaaruk