Tasiilaq er stadig hårdt ramt af seksuelle overgreb, selvmord og omsorgssvigt, fastslår flere tilsynsrapporter og senest DR’s dokumentar ”Byen hvor børn forsvinder”.

Socialstyrelsen forlænger psykologers indsats i Tasiilaq

Rejseholdets arbejde i Tasiilaq stod til at udløbe i juni. Men psykologerne kan fortsætte deres arbejde i mindst et år mere, meddeler Socialstyrelsen.

For et år siden oprettede Kommuneqarfik Sermersooq og selvstyret et rejsehold bestående af to psykologer. De skulle i et år behandle børn og unge mellem seks og 17 år i Tasiilaq.

Projektet bliver dog forlænget i minimum et år mere, oplyser Socialstyrelsen til KNR uden at ville uddybe yderligere.

I stedet henviser styrelsen til en evaluering af rejseholdets indsats i hele landet. Den udkommer dog først om en måned.

Tasiilaq er stadig hårdt ramt af seksuelle overgreb, selvmord og omsorgssvigt, fastslår flere tilsynsrapporter og senest DR’s dokumentar ”Byen hvor børn forsvinder”.

Hvert tredje barn udsættes for seksuelt misbrug​​, og halvdelen af børnene har en socialsag kørende hos kommunen.

Selvstyret tager over

I dag består rejseholdet i Tasiilaq af to psykologer, der fokuserer på behandling af børn og unge, og to psykologer, som tilbyder behandling af voksne.

AAMMA ATUARUK Tasiilami aaqqiigallartarneq ilisarnaataasimavoq

Hidtil har Komuneqarfik Sermersooq og Socialstyrelsen under selvstyret delt udgifterne. Efter juni i år vil det dog være selvstyret alene, der står for udgifterne.

Det fremgår i finansloven for 2019, at der er afsat i alt 7,6 millioner kroner til rejseholdets samlede indsats i hele landet.

Udover Socialstyrelsen har KNR forsøgt at få en kommentar fra Martha Lund Olsen, der er direktør i Forvaltning for Børn og Familie i Kommuneqarfik Sermersooq. Hun henviser tilbage til Socialstyrelsen i selvstyret.

IsummersuutitNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat