Nikkulaat Jeremiassen siger til Sermitsiaq, at afskaffelsen af de kvotefri zoner skal beskytte bestanden af hellefisk. Assi: KNR

Nyt opgør om de kvotefrie zoner kan være på vej

Naalakkersuisoq for fiskeri, Nikkulaat Jeremiassen arbejder på at afskaffe de omdiskuterede kvotefri zoner for fiskeri efter hellefisk. Men det møder modstand fra hans eget parti - Siumut er i mod ændringerne, siger partiets politiske ordfører.

I et interview med avisen Sermitsiaq udtalte Naalakkersuisoq for fiskeri og fangst, Nikkulaat Jeremiassen for nyligt, at der arbejdes på at afskaffe de kvotefri zoner, hvor der kan fiskes ukontrolleret efter hellefisk.

Zonerne blev indført tilbage i 2014 i de tre forvaltningsområder, Disko Bugt, Uummannaq og Upernavik. Zonerne har siden været genstand for stor debat og flere gange er det blevet bebudet, at de skulle afskaffes.

AAMMA ATUARUK Naalakkersuisut aalisarfiit killilersuiffiunngitsut atorunnaarsinniaraat

Det er dog endnu ikke sket, og det ser også svært ud for Jeremiassen i denne omgang.

Siumuts politiske ordfører, Karl Kristian Kruse, oplyser nemlig i en pressemeddelelse, at Siumut ikke støtter arbejdet for at afskaffe zonerne.

- Siden indførelsen (af kvotefrie zoner, red.) har det kystnære fiskeri kørt på betryggende vis, udtaler Kruse til KNR.

AAMMA ATUARUK Olsvigip pisassiissutitaqarfiunngitsumik aalisarfiit atorunnaarsinnissaat pillugu oqarnera Krusep ilumuunnginnerarpaa

Nikkulaat Jeremiassen siger til Sermitsiaq, at afskaffelsen af de kvotefri zoner skal beskytte bestanden af hellefisk. Naturinstituttet i årevis advaret om, at der bliver fisket for hårdt på den kystnære hellefiske bestand.

Udover at de kvotefri zoner skal afskaffes, har Naalakkersuisut tidligere meddelt, at kvoterne på det kystnære fiskeri efter hellefisk i distrikterne Disko Bugt, Uummannaq og Upernavik skal tilpasses de biologiske anbefalinger

Det skal ske over en fireårig periode. Kvoterne i to af distrikterne er blevet sænket i år, men også den udvikling er Siumut imod, skriver Karl Kristian Kruse.

IsummersuutitNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat