Politiets indtrængningshold var torsdag i aktion i Qasigiannguit, hvor en farlig gerningsmand blev pågrebet af flere politifolk. Politiet var blevet fløjet fra Nuuk Foto: Grønlands Politi

Efter anholdelse: Borger kritiserer politiets aktion i Qasigiannguit

Politiet kan endnu ikke udtale sig nærmere om en anholdelse efter drabsforsøg i Qasigiannguit, da man stadig efterforsker sagen. En borger kritiserer, at politiet ikke advarede borgerne under aktionen.

Politiets indtrængningshold var torsdag i aktion i Qasigiannguit, hvor en farlig gerningsmand blev pågrebet af flere politifolk. Politiet var blevet fløjet fra Nuuk til den ellers fredelige by Qasigiannguit.

Ifølge politiet er gerningsmanden involveret i drabsforsøg og har udøvet grov vold mod en person samt fremsat trusler på livet.

- På vej hjem hørte jeg, at der var skyderi. Og vi kunne ikke gå udenfor igen, siger Rakel Sandgreen, der er forstander på Villads Villadsenip Efterskolia med 62 elever.

- Og jeg havde lige set tre elever, der tog hen for at fodre hunde. Så jeg blev meget bekymret, fortæller Rakel Sandgreen.

AAMMA ATUARUK Qasigiannguani angut toqutseriartoq tigusarineqartoq

På det tidspunkt var der én vagt til at holde øje med de 62 elever på Villads Villadsens efterskole. Og Rakel Sandgreen blev derfor nervøs og ringede til vagten.

- Jeg så det bevæbnede politi fra bilen. Så blev jeg meget bekymret. Og da vi nåede hjem, ringede jeg til efterskolen og sagde, at de skulle blive indenfor og samle eleverne, fortæller Rakel Sandgreen.

Derfor mener hun at politiet bør have advaret borgerne om aktionen.

- De kunne i det mindste have kontaktet os og sagt, at vores elever skulle blive inden døre. Og vi vidste intet om det, siger Rakel Sandgreen.

Grønlands Politi oplyser til KNR, at politiet ikke kan melde noget ud før en hændelse af hensyn til personalets sikkerhed og i forhold til politiets strategiske og operative mål.

 

IsummersuutitNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat