Koalition og Demokraterne laver skriftlig aftale om lufthavne

Den nye koalition og støttepartiet Demokraterne har tirsdag eftermiddag underskrevet en aftale, hvor de forpligter hinanden til at arbejde for en bestemt lufthavnsstruktur her i landet.

Ilulissat og Nuuk skal have landingsbaner på 2200 meter. Qaqortoq skal have en lufthavn med 1500 meter landingsbane, og så skal de fire partier arbejde for, at Kim Kielsens aftale med den danske statsminister om medfinansiering bliver vedtaget på efterårssamlingen.

Derudover er partierne enige om at arbejde for, at muligheden for at oprette mindre lufthavne i en række byer og bygder skal undersøges. Det gælder: Tasiilaq, Uummannaq, Kangaatsiaq, Narsaq, Nanortalik, Ittoqqortoormiit, Qeqertarsuaq og Qasigiaanguit.

Slutteligt har de fire partier skrevet under på, at de vil arbejde for etablering af en vej mellem Kangerlussuaq og Sisimiut. Det fremgår ikke af aftalen, hvad der skal ske med lufthavnen i Kangerlussuaq. 

AAMMA ATUARUK Kommission skal lave ny fiskerilov

Niels Thomsen har tidligere foreslået at nedskalere landets største lufthavn til en heliport i den nye lufthavnsstruktur. Men på dagens pressemøde sagde han, at han ser mere optimistisk på muligheden for at drive Kangerlussuaq rentabelt efter aftalen med den danske statsminister.

AAMMA ATUARUK Kielsenip naalakkersuisooqatigiivi nutaat aajuku

I koalitionsaftalen, der blev underskrevet tirsdag middag, fremgår det, at koalitionen mener, at den fremtidige skæbne for lufthavnene i Kangerlussuaq og Narsarsuaq skal besluttes i samarbejde med Qeqqata Kommunia og Kommune Kujalleq.

Koalitionen er også villig til at overveje at sælge lufthavnene til private.

Her kan du se aftalen:

 

IsummersuutitNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat