Biskop til klimagudstjeneste i København

Grønland kommer til at sætte et stort gejstligt fingeraftryk på klimatopmødet i København.
novembarip 18-at 2009 13:03

Biskop Sofie Petersen skal sammen med den sydafrikanske Nobelprismodtager og ærkebiskop Desmond Tutu stå for en klimagudstjeneste.

Gudstjenesten kommer til at foregå i Københavns Domkirke den 13. december, hvor biskop Sofie Petersen sammen med blandt andre Nobelprismodtager og ærkebiskop Desmond Tutu.

- Jeg skal læse en bøn, og det grønlandske kor Aavaat er også med, og efterfølgende er der klokkeringning, fortæller Sofie Petersen.

Der er klokkeringning over hele verden den dag, og derfor opfordrer biskoppen også præsterne her i landet til at ringe for klimaet.

- Jeg håber virkelig, at klokkerne kommer til at kime i Grønland, for det gør de verden over. Jeg vil i hvert fald være ked af, hvis der ingen klokker er i Grønland, siger Sofie Petersen.

I øjeblikket er der en underskriftsindsamling i gang på biskoppens hjemmeside, som opfordrer politikerne til at tage hensyn til verdens fattigste lande i en kommende klimaaftale. Desmond Tutu skal den 13. december overrække samtlige underskrifter til FN's generalsekretær Ban Ki-moon.