Assi: Naalakkersuisut

Mailblokering frustrerer Selvstyret

Selvstyret er frustreret over problemerne med at sende digital post til borgere med Microsoft e-mails. En virus har fået it-giganten til at blokere Selvstyret og på en lille måned er det ikke lykkedes at få fjernet blokeringen. Det er alvorligt, siger Selvstyrets it-chef.

- Desperationen ligger i, at der er ting man ikke har afleveret, en sag der ikke kan afsluttes, en information der ikke kan gives, siger it-chef Tony Ditlevsdal fra Selvstyret.

En virus der ramte Selvstyret i januar, fik de store mailudbydere til blokere for Selvstyrets e-mailsystem. Problemet kom hurtigt under kontrol og det fik blandt andet Google og Yahoo til at droppe blokeringen

Men helt så nemt er det ikke gået med Microsoft, der stadig blokerer Selvstyrets e-mails til de borgere, der har en gratis e-mailkonto hos Microsoft.

- Vi har været i daglig kontakt med Microsoft telefonisk og vi har fulgt deres ansvisninger på deres hjemmesider, hvor man anmelder problemet og skriver at alting er i orden. Det har vi gjort i en lille måned nu, siger Tony Ditlevsdal.

AAMMA ATUARUK Mattussineq sillimaniarnermut ilaavoq

Selvstyrets it-chef fortæller, at SKAT vurderer, at problemet med borgere, der ikke kan modtage e-mails fra Selvstyret dækker omkring en femtedel af befolkningen.

- Det er aldeles alvorligt. Hvis man forseksempel har en dialog med SKAT, hvor der er nogle ting, der skal rettes i selvangivelsen. Så får du ikke svar. Du fremsender noget, men det er som at putte noget i et sort hul, siger han.

Det eneste Selvstyret nu kan gøre er at ringe til folk i stedet for at sende e-mails, men så mangler dokumentationen for deres svar. Og så må man ty til almindelig post og det kan tage lang tid her i landet.

AAMMA ATUARUK Microsoftip Naalakkersuisut blacklistersimavai

Indtil det lykkes at få Microsoft til at fjerne blokeringen opfordrer Selvstyret til at man opretter en ny mailkonto hos for eksempel Google, hvis man skal i kontakt med Selvstyret.

Hos Microsoft forklarer man, at det er normal sikkerhedsprocedure, at blokere virusmails for at beskytte modtagerne. Og It-giganten beklager, at Selvstyret ikke har kunnet få hjælp, skriver Microsoft Danmark i en mail til KNR.

IsummersuutitNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat