Kuupik Kleist: Vi skal have en værdig afslutning på Eksperimentet

En værdig afslutning på en ulykkelig sag. Det er et mål for landsstyreformand Kuupik Kleist, når han i næste uge mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen i København. Her er et af punkterne nemlig "Eksperimentet". Det drejer sig om sagen fra 1951, hvor 22 grønlandske børn blev tvangsfjernet til Danmark. Det er en belastning i den historiske rygsæk, siger Kuupik Kleist.
septembarip 09-at 2009 07:14

Der skal findes frem til en værdig afslutning. Vi kan ikke blive ved med at belaste hinanden med gamle sager, som hver gang, de kommer op til overfladen, resulteter i, at mange mennesker får det rigtgt dårligt. Derfor må der findes en afslutning på sagen, som kan bringe fred i sindet til disse mennesker, som det drejer sig om, siger Kuupik Kleist og tilføjer:

- Det kan være en undskyldning eller en undersøgelse eller tilgivelse eller forsoning. Hvad der nu engang skal til. Det vigtigste for mig er, at de involverede mennesker kan komme videre med deres liv.

Dagsordenen for mødet med statsministeren rummer en række andre punkter - blandt andet en CO2-aftale mellem Grønland og Danmark og PET-kommissionens oplysninger om overvågning af grønlandske politikere. Endelig skal detaljerne på plads i den meddelelse, der skal gives til FN om anerkendelsen af det grønlandske folk.