Mere assistance til Kujalleq

Naalakkersuisut sender assistance til Kommune Kujalleq i et halvt år.

Situationen med uløste og akutte socialsager i kommune Kujalleq er nemlig så grel, at Departementet for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender sammen med Den Centrale Rådgivningsenhed sender akut assistance til kommunen for at sikre borgerne den nødvendige hjælp.

Det betyder, at Selvstyret sender cirka fem medarbejdere for at sikre den nødvendige sagsbehandling herunder behandling af børne- og ungesager, skriver Departemnet i en pressemeddelelse i går fredag.

- Det er en meget bekymrende situation, som kommune Kujalleq står i, og kommunen har tilkendegivet, at situationen i kommunen har høj prioritet, udtaler naalakkersuisoq Martha Lund Olsen, der også fremhæver den positive og konstruktive dialog, der har været mellem parterne igennem hele forløbet.

Samtidig er Departementet og kommunen i gang med at udforme en konkret samarbejdsaftale om hjælp, som løber i et halvt år fra den 1. juni.

For nylig sendte Departementet Den Centrale Rådgivningsenhed af sted med to medarbejdere og formanden i spidsen i første omgang til Narsaq. Men det har tilsyneladende ikke væet tilstrækkeligt.

 

IsummersuutitNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat