Doris: Lad os forebygge omsorgssvigt

Naalakkaersuisoq for sundhed, Doris Jakobsen, vil gøre mere for at bekæmpe det høje aborttal. Hun vil samarbejde med kommunerne om at forebygge omsorgsvigt.
Foto © : Nils Baum, Inatsisartut bureau
30. september 2015 04:45

Hun vil vende debatten om aborter, så fokus i stedet bliver på, hvordan vi kan hjælpe de mange omsorgsvigtede i vores land.

- Jeg er enig i Birgit Hansens udtalelser om, at vi ikke kan kommer over problemerne, hvis vi ikke forebygger omsorgsvigt, siger Doris Jakobsen.

Læs også Abortdebat røget af sporet

Jordemor og koordinator i tidligindsatsgruppen Birgit Hansen har sagt til KNR, at hun ønsker, at debatten om aborter skal slutte, og vi i stedet skal tage fat på problemets kerne, nemlig omsorgsvigt.

Sundhedsministeren ønsker nu at starte mere forebyggelse med hjælp fra kommunerne.

- Vi har flere indsatser i gang både i sundhedsområdet og i folkeskolerne, og de skal stadig køre.

- Men vi skal også have fokus på omsorgsvigt, både Selvstyret og kommunerne skal samarbejde uden forandringer, siger Doris Jacobsen.

Læs også Atassut ungdom: Aborter skal koste fem procent

Hun mener, at skolegangen er et godt redskab til at udvikle sig, derfor synes hun, at debatten også skal omfatte uddannelse. Allerede fra folkeskolen skal børnene følges, til de får en uddannelse.

- Når en elev bliver færdig med folkeskolen, skal han eller hun følges. Vi skal have kontakt til forældrene og vide, om barnet er i gang med en videregående uddannelse eller om vedkommende har et arbejde.

- Der er behov for at opmuntre børn til at uddanne sig, siger naalakkersuisoq for sundhed Doris Jakobsen.