VIDEO Anmelder: Misbrug af landskassen skal stoppes

Onsdag morgen afleverede Giiti Titussen, Lara Olsen, Nuka Silas Nathanielsen og Jan Joe Siedsen en politianmeldelse af Aleqa Hammond, Kuupik Kleist og Steen Lynge.

De tre politikere fra henholdsvis Siumut, Inuit Ataqatigiit og Atassut er blevet anmeldt for overtrædelse af loven om underslæb, bedrageri og mandatsvig.

- Vi har ellers gået og ventet på, at enten Inatsisartut eller Naalakkersuisut reagerede, men der sker tilsyneladende intet, siger Giiti Titussen til KNR.

Læs også Hammonds kreditmisbrug dobbelt så stort

Ifølge revisionsudvalgets betænkning Aleqa Hammond lod landskassen betale for private rejser, hotelophold og barregninger for i alt 204.000 kr. i sin regeringsperiode fra 2013 til 2014. Beløbet er tilbagebetalt.

Hendes forgænger som Naalakkersuisut-formand, Kuupik Kleist, nåede at have en gæld på 45.322 kr., hvoraf 20.288 kr. endnu ikke er tilbagebetalt. Steen Lynge skyldte uden at vide det 48.547 kr. for at have taget familien med på to tjenesterejser.

- Revisionsudvalget har på baggrund af deres undersøgelse nævnt disse tre navne, og det er på baggrund af den, vi har meldt sagen til politiet for vi har som almindelige borgere ikke adgang til flere oplysninger.

- Det er kommet frem, at landskassen er blevet misbrugt adskillige gange over en lang årrække. Vi synes, det er på tide, det stopper, fastslår Giiti Titussen.

Giiti Titussen er søn af Inatsisartut-medlem Agathe Fontain fra Inuit Ataqatigiit.

Læs også Kuupik V. Kleist træder ud af Inatsisartut

Læs også Tre top-politikere meldt til politiet

Isummersuutit

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartut Ukiakkut AtaatsimiinneratNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat