Anmeldere om Eksperimentet: Historien er bedre end filmen

Filmen Eksperimentet får en blandet modtagelse af det danske anmelderkorps, der dog roser den 12-årige grønlandske skuespiller.
Allattoq mlk
septembarip 09-at 2010 10:25

Overfladisk, træg og akavet, skabeloniseret, gammeldags og tøvet. Det er nogle af de vendinger, som det danske anmelderkorps bruger i dagens aviser om filmen Eksperimentet, som havde premiere i Danmark i går.

En lang række anmeldere kritserer samlet, at filmen ikke er lige så rørende, som den virkelige historie, der ligger bag.

- Man sidder filmen igennem og vil så gerne kunne lide den og håber på, at den gør indtryk og efterlader én i vrede og skam over, at Danmark, vi, engang handlede sådan. Det sker desværre ikke, som Informations anmelder skriver.

Der er dog også roser fra nogle af anmelderne. Børsen kalder den et yderst fornemt værk, Politiken: En tankevækende og genuint bevægende historie og freelancejournalist Iben Albinus Sabroe: En god og vigtig film.

Anmelderne har også kun roser til den 12-årige grønlandske Laura Skaarup Jensen.

- Den lille Karen spilles med stor og bevægende ægthed af aalborgpigen Laura Skaarup Jensen, som trods sine 12 år kan forbløffende ting med både mimik og ord, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Mens en ellers negativ B.T.-anmelder konstaterer:

- Gudskelov for de dejlige grønlandske unger.