Siumut uden landstingskandidater fra Aasiaat

Borgerne i Aasiaat får ikke mulighed for at stemme på lokale siumuttere ved det kommende valg. Som situationen er lige nu, er der nemlig ingen af lokalafdelingens medlemmer, der ønsker at stille op.

To gange siden valget blev en kendsgerning har Siumuts lokalformand i Aasiaat indkaldt til medlemsmøde for at skaffe navne til stemmesedlen. Lokalafdelingen har omkring 30 medlemmer, langt hovedparten af dem dukkede ikke op.

Og det har Afdelingsformand, Arne Rafaelsen og bestyrelsen nu taget konsekvensen af.

- Hvis medlemmerne ikke vil støtte os ved at møde op til de møder vi indkalder til, så er der jo ingen grund til at opstille kandidater. Og det kommer faktisk til at betyde, at man ikke kan stemme på lokale siumuttere ved valget i Aasiaat.

Siumut i Aasiaat plejer ellers at kunne stille med et par kandidater, når der er valg til landstinget. Dog er der aldrig blevet valgt nogen ind.

Måske er det en af årsagerne til at ingen af Siumuts medlemmer i Aasiaat har meldt sit kandidatur i denne runde.

En anden årsag kan, ifølge Arne Rafaelsen, være den seneste tids skandaler i Landsstyret. Blandt kan sagen om overforbrug på repræsentationskontoen have skræmt eventuelle kandidater væk, vurderer han.

- Man kan jo mærke på folk, at de ikke kan lide den situation som vi er havnet i. og det er nok landsstyremedlemmernes overforbrug, der har gjort at interessen er blevet mindre, siger Arne Rafaelsen, der afviser at lokalafdelingen er ved at gå i opløsning.

IsummersuutitNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat