Siumut og Atassut satser på samarbejde i Nord

I den kommende Nord storkommune bliver det en Siumutter der kommer til at sidde på borgmesterstolen, det er hvad Siumut og Atassut blev enige om i dag.

Det blev resultatet efter at Kattusseqatigiit Partiiat krævede borgmesterstolen indtil i går, derfor røg Kattusseqatigiit Partiiat ude i kulden. Formand for de Nordgrønlandske Siumutbestyrelser, Palle Jerimiassen, siger om den kolde skulder til Kattusseqatigiit Partiiat:

- Anthon stillede det ultimative krav at han skulle være borgmester, og det kunne vi fra Siumuts side ikke acceptere, så derfor gik vi fra hinanden. Siumut har jo ni mandater, og Anthons parti har kun to, vi fik 3000 stemmer, og han kun lidt over 900, og så er det kun naturligt at Siumut får borgmesterposten, hvis vi skal samarbejde, siger Palle Jerimiassen.

Om Siumuts borgmesterkandidat er Jess Svane eller Palle Jerimiassen, afgøres når Siumuts medlemmer i overgangsudvalget mødes ansigt til ansigt i næste uge.

- Men det står fast at vi ønsker at folk rundt omkring i byerne får størst mulig indflydelse. Det har også stået i vort valgoplæg, og det har vi med i forhandlingerne med Atassut. En af mulighederne bliver dannelse af lokalråd. Men alt det kommer på plads i næste uge, hvor vi regner med at have en færdig aftale, slutter Palle Jerimiassen, Formand for de Nordgrønlandske Siumutbestyrelser.

Anthon Frederiksen siger i aften til Qanorooq, at han vil kontakte Inuit Ataqatigiit og andre. I teorien kan hans parti, sammen med IA, Demokraterne og Atassut samle et flertal i Nordkommunen.

Isummersuutit

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartut Ukiakkut AtaatsimiinneratNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat