Kandidatlisterne er klar

Nu er kandidatlisterne til kommunevalget klar fra Landsstyreformandens departement.

332 kandidater er godkendt til at deltage i valget – flest fra Siumut, mens Inuit Ataqatigiit opstiller næstflest.

Vælgerne i Nordkommunen har flest kandidater at vælge imellem – 118 i alt, tæt fulgt af Øst-Vestkommunen, der har 116 kandidater.

Indenrigskontoret har haft travlt med at få listen klar. For eksempel er det vigtigt at kandidaternes navne staves korrekt.

- I sådanne tilfælde har vi personligt talt med kandidaterne, og tjekket med folkeregisteret, fortæller Leif Scharling, der har været tovholder på at få listerne gjort klar.

Man har også afprøvet optællings- og indrapporteringsrutiner, så resultatformidlingen på valgaftenen kan foregå så smertefrit som muligt.

- Der er altid nogle EDB-mæssige problemer, der skal afklares, og nye medarbejdere skal opdateres på rutinerne, når stemmetallene kommer ind. Men vi mener at alt nu er på plads, så de endelige stemmetal kan blive videreformidlet til befolkningen hurtigst muligt, siger Leif Scharling til Radioavisen.

- Men vi må alle forberede os på, at forsinket indrapportering, blot fra en enkelt bygd, vil påvirke hvornår man får det endelige resultat fra de enkelte storkommuner. Før i tiden var det jo kun det samlede resultat for en enkelt kommune, der blev forsinket, hvis der manglede tal fra en bygd eller lignende, men nu bliver det altså resultatet for hele storkommunen, der kommer til at vente, siger Leif Scharling.

- Men vi er optimister, og tror at det hele vil lykkes, slutter han.

Isummersuutit

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartut Ukiakkut AtaatsimiinneratNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat