Upernavik-kandidater har svært ved at besøge bygderne

Der er stor tvivl om hvorvidt kandidaterne til overgangsudvalget i Nordgrønland kan holde vælgermøder i alle Upernaviks ni bygder. Det er umuligt, at køre i hundeslæde i området, da isen er ved at være usikker, og Air Greenlands priser for at chartre en helikopter er høje i forhold til partiforeningernes økonomiske formåen.

Slæderuten over isen mellem Upernavik og Aappilattoq er blevet dårligere, og dermed bliver det vanskeligere at foretage slæderejser fra byen til kommunens nordlige bygder. Det er derfor mere realistisk for kandidaterne at flyve med Air Greenlands lokale helikopter.

Men det koster 23.000 kroner i timen at chartre luftfartsselskabets helikopter, og derudover skal der betales for ventetid, passagerafgifter og lignende. Og så vil en tur til Kullorsuaq, der ligger 300 kilometer nord for Upernavik hurtig blive en dyr affære.

Derfor er partiernes lokalafdelinger i Upernavik i store problemer. Siumuts valgkoordinator i Upernavik, Gaba Petersen, siger:

- Kysten på Kommuneqarfik Upernavik er langstrakt, den er over 400 km lang. Og så er det så dyrt at chartre en helikopter, at det er tvivlsomt, om partierne vil have råd til det. Hvis partierne slår sig sammen, har vi måske råd til en tur, siger Gaba Petersen.

Der er planen, at samtlige partier sender kandidater til et vælgermøde i Kullorsuaq. Men de 23.600 kroner i helikopterleje er et stort problem.

- Det er alt for dyrt. I forhold til befolkningens størrelse er det tvivlsomt om det kan betale sig. Det er jo ellers vores store ønske, at alle borgere får mulighed for møde kandidaterne. Men området er stort, og på den tid af året er det umuligt at køre i hundeslæde, siger Siumuts valgkoordinator i Upernavik Gaba Petersen.

Siumuts lokalafdelinger i Kommuneqarfik Upernavik er blevet tilbudt én plads til et vælgermøde i Ilulissat, som bliver transmitteret på KNR´s landsdækkende radio.

Isummersuutit

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartut Ukiakkut AtaatsimiinneratNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat