Skattekamp i sydkommunen

Borgmestrene i den kommende Sydkommune, kan ikke blive enige om skatteprocenten. Nanortaliks borgmester ser gerne en lav skatteprocent, så det bliver lettere at tiltrække arbejdskraft. Qaqortoqs borgmester vil hellere satse på et højt serviceniveau.

Borgmester i Nanortalik Kristine Raahauge mener at kommuneskatten i den nye Sydkommune skal ligge på niveau med Nanortaliks nuværende som er på 26 procent. Det er den laveste skatteprocent i de tre byer som skal lægges sammen.

- Jeg er bange for, at hvis vi ikke gør det, så vil vi få svært ved at tiltrække personale her sydpå. Folk der tjener penge, vil jo helst bo der, hvor de skal betale mindst i skat, siger borgmester i Nanortalik Kristine Raahauge.

Nej, siger borgmester i Qaqortoq Simon Simonsen. Den kommende Sydkommune skal hellere satse på et højt serviceniveau, frem for et lavt skatteniveau.

- Vi har ikke brug for, at man bibeholder den skatteprocent, de har i Nanortalik. Det er nødvendigt med en skattestigning dernede, hvis de vil op på et serviceniveau som vi har i Qaqortoq og Narsaq. Et godt serviceniveau tiltrækker folk, og det mener jeg, at vi skal fokusere på, siger Simon Simonsen. Qaqortoq og Narsaq har i øjeblikket en kommuneskat på 28 procent, mens Nanortaliks ligger på 26 procent. Det er overgangsudvalget som bliver valgt ind ved kommunevalget som skal nå til endelig enighed.

IsummersuutitNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat