Qeqertarsuaq: Store forventninger til kommunalreformen

Erhvervsliv og turisme skal fremmes. Det er noget af det, som borgerne i Qeqertarsuaq håber på, at den kommende kommunalreform fører med sig.

Arne Broberg, leder af Arfivik TV, mener at det nye nordkommune bliver alt for stor og er derfor selv ikke særlig fortrøsningsfuld. Han siger også, at han havde foretrukket, at byerne i Diskobugten blev til én kommune.

Men han mener, at de forskellige byer i nordkommunen kan samarbejde indbyrdes om at fremme turismen i Qeqertarsuaq – han er dog til gengæld bange for en ringere borgerservice fremover, samt en mindre indflydelse som borger.

Gustav B. Broberg, der er turismekoordinator, er ikke helt uenig i det grundlæggende element i kommunesammenlægningen.

Han mener, at byerne kan indbyrdes kan samarbejde om at fremme erhvervslivet, herunder turismen, ligesom han er glad for, at den kommende kommunalbestyrelse får overdraget flere ansvarsområder.

Han mener at borgernes medindflydelse vil være stærkt afhængig af hvordan de nye kommunalbestyrelsesmedlemmer fra de forskellige byer samarbejder med hinanden.

Pavia Olsen, butiksmedarbejder i Pilersuisoq i bygden Kangerluk, ser frem til samarbejdet med de andre byer og mener, at kommunesammenlægningen kun vil være til gavn for byens udvikling og at samarbejdet vil medføre en hurtigere og mere fleksibel udvikling af byens og bygdens erhvervsliv.

Han er sikker på, at borgernes medindflydelse ikke vil blive forringet fremover.

IsummersuutitNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat