Hans Enoksen og Kuupik Kleist er skeptiske over for meningsmåling

Sermitsiaq's elektroniske meningsmåling, der i dag giver 49 procent af stemmerne til Inuit Ataqatigiit ved det kommende Landstingsvalg, får et par borgerlige ord med på vejen fra IA's partiformand og Siumutformand, landsstyreformand Hans Enoksen.

Kuupik Kleist:

- Vi glæder os selvfølgelig. Men lad os nu lige spise brød til. Meningsmålingen er jo ikke på nogen måde landsdækkende og dermed heller ikke helt troværdig.

Hans Enoksen:

- Jeg har ikke på nogen måde tiltro til meningsmålingens konklusion. Eksempelvis kan en elektronisk stemme afgives hjemmefra. Den selvsamme person kan herefter udføre den samme handling fra sin arbejdsplads. Det er jo ikke på nogen måde troværdigt eller repræsentativt.

Vi oplevede nøjagtigt den samme situation ved det sidste valg til Landstinget, hvor Inuit Ataqatigiit blev spået stor fremgang. Men det skete som bekendt ikke, siger Hans Enoksen, der ikke kan se, der er grund til at være unødigt bekymret.

Valgkommentator:

Valgkommentator Sten Lund sagde tidligere på dagen her i Middags-Radioavisen, at vælgerne selvom de ofte kan give udtryk for, 'at nu skal det ene og det andet ændres radikalt, ja, så løber de mange gange fra deres intentioner om at ville stemme på et andet parti og vender tilbage til deres hidtidige valgvaner.

IsummersuutitNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat