Folketingsvalg den 15. september

Statsminister Lars Løkke Rasmussen gav meddelelsen om valget her til morgen under et pressemøde på Marienborg.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen begrundede beslutningen med, at regeringen ønsker, vælgerne nu får lejlighed til at tage stilling til regeringens økonomiske reformpolitik - herunderforårets såkaldte 20-20 plan. 

Valget kommer nu, fordi det ikke er lykkedes regeringen at samle politisk flertal for den såkaldte vækstpakke, der blev præsenteret i begyndelsen af denne uge. Pakken skulle bidrage til at sætte gang i det stagnerende boligmarkedet og generelt øge forbruget i Danmark.

Statsministeren benyttede samtidig lejligheden til at advare danskerne om, at de står over for to forskellige veje alt efter, om de genvælger regeringen eller gør socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt til ny statsminister.

- Løsningen er ikke gældsætning og højere skatter. Løsningen er dermed den økonomiske ansvarlige, som lige nu gør Danmark til et af de tryggeste lande i Danmark. Regeringen har lagt en sikker kurs, og den må vi ikke sætte over styr, siger Lars Løkke Rasmussen.

Men alt tyder på, at Danmark står til at få en ny regering. En dugfrisk meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzausbureau, viser, at Rød Blok med Helle Thorning-Schmidt i spidsen står til at vinde 97 af Folketingets 179 mandater og dermed sikre sig absolut flertal.

Og herhjemme fra kan det lige tilføjes, at Grønlands to folketingsmedlemmer Juliane Henningsen fra IA og Lars Emil Johansen fra Siumut ikke genopstiller ved valget den 15. september.

Isummersuutit



Nutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat