Realdania Bygs popularitet i Qaasuitsup Kommunia er stærkt begrænset

Oftest er der stor glæde i de kommuner hvor Realdania Byg vælger at bruge en del af de mange millioner, de hvert år skyder i forskellige byggerier over hele Rigsfællesskabet. Det er i øjeblikket anderledes i verdens nordligste kommune.

Utilfredsheden bunder i et tilbud fra Realdania Byg om at gennemrenovere et par af Grønlands ældste bygninger. Her har Realdania Byg tilbudt 12 mio. kr. til at renovere bygningerne, men et krav om at World of Greenland skal flytte ind i bygningerne efter endt renovering, har fået kommunalbestyrelsesmedlemmerne op i det røde felt. De to huse ejes i øjeblikket af kommunen.

 -Offentlig ejendom kan ikke tilbydes til en forudbestemt lejer, alle turistoperatører eller andre interessenter skal sidestilles, og alle skal kunne deltage i offentligt udbud. Alt andet vil være konkurrenceforvridning, som Konkurrencetilsynet aldrig kan acceptere ved udbud af offentlig ejendom, tordner Bernhardt Olsen, der er medlem af kommunalbestyrelsen for Siumut.

Olsen er heller ikke tilfreds med at Realdania Byg, ifølge politikeren, har betinget en donation på 120 mio. kr. til Isfjordscentret i Ilulissat af, at der siges ja til Realdania Bygs betingelser for renoveringen af de to gamle huse.

Konkurrencetilsynet har ingen kommentarer til problemstillingen som Bernhardt Olsen ridser op, men gør opmærksom på at man hverken kan eller vil træffe afgørelser på baggrund af udtalelser i pressen.Nutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl