Anders Fogh Rasmussen:Grønland får ingen undskyldning

Statsminister Anders Fogh Rasmussen afviser blankt, at Grønland vil få flere undskyldninger fra Danmark.

Det skete på et fællespressemøde mellem statsminister Anders Fogh Rasmussen og landsstyreformand Hans Enoksen i København i dag. Pressemødet handlede egentligt om underskrivelsen af selvstyrekommissionens betænkning. Men en journalist spurgte overraskende om Hans Enoksens mening vedrørende den canadiske undskyldning til de indianere og inuitter, der var blevet tvunget på kostskoler og udsat for overgreb. Journalisten ville vide, om Grønland ville kræve flere undskyldninger af den danske regering.

Til det svarede Hans Enoksen, at der var mange andre end Thuleboerne, som blev tvangsflyttet under den danske administration, men at det var op til den danske regering, at forholde sig til det. Det oplyser departementschef Kaj Kleist, som er med i Danmark lige nu.

Men den skjulte opfordring blev altså mødt af en klar afvisning fra statsministeren.

- Danmark og danskerne har ikke det fjerneste at skamme sig over i Grønland, tværtimod. Danmark har ydet en fantastisk stor, generøs indsats for at udvikle det grønlandske samfund. Den indsats er vi stolte over, og den kunne tjene som forbillede for andre, sagde statsministeren altså.Nutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl