Billedkunst og smykker på tapetet

Sommerudstillingen i Katuaq kan i år præsentere to kunstnere med hver sit formsprog. Den ene er den 40-årige billedkunstner Ivalo Abelsen og den anden er den 39-årige ædelsmed Hanne Bruun.

Begge har grønlandsk baggrund og inspirationen i deres kunst er hentet fra de arktiske egne: Historien, naturen og kulturen.

Ivalo Abelsen er uddannet lærer i billedkunst og formgivning og er cand. mag. i kultur og samfundshistorie fra Ilisimatusarfik. Hun har undervist som gæstelærer på Kunstskolen i Nuuk og er i det daglige fastansat som adjunkt på GU i Nuuk med speciale i billedkunst.

Hun har tidligere udstillet i Selvstyret, i Slotssalen i Frederiksberg Have og blandt andet i Nationalmuseet og Nuuk kunstmuseum.

Hendes medudstiller i Katuaq - Hanne Bruun - er oprindeligt uddannet fyioterapeut og senere uddannet formgiver i metal i Amsterdam i Holland, hvor hun fortsat er bosat. Hun har været væk fra Grønland i 15 år, men som hun siger, så er det dog den grønlandsk natur og kultur, der kendetegner hendes arbejder.

Sommerudstillingen i Katuaq kan ses i perioden 30. juni til 1. august.

Comments

2018-10-12_14_10_56-inatsisartut-ukiakkut-ataatsimiinnerat-001.png

Inatsisartut Ukiakkut AtaatsimiinneratNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt