Juaakas kærlighedserklæring

Juaaka Lyberth udgiver en hel plade for første gang siden 1983, og pladen indeholder udelukkende kærlighedssange.

”Yuaca”. Sådan staver Juaaka Lyberth sit navn i sin nye udgivelse med titlen ”Naasumik paju.” Og det er et ønske som Juaaka har haft gennem mange år, som nu bliver til realitet – nemlig at udgive en cd udelukkende med kærlighedssange.

Juaaka Lyberth har udgivet vinylpladerne ”Kalaaleqatikka – mine frænder” og ”Oqaluttuat – fortællinger”, og den sidste blev udgivet i 1983, hvor Juaaka spillede sammen med Aasivik Band og gav koncerter i Danmark og Grønland. Han har også udgivet børnepladen ”Fam”, der blev indspillet sammen med børn under et Aasivik-stævne i Uummannaq-fjorden.

Han har også kigget tilbage i gemmerne, hvor han blandt andet har lavet en ny indspilning af sangen ”Lis Mari”. Den blev indspillet i det gamle radiohus i midten af halvfjerdserne, hvor en ung Juaaka Lyberth også lavede radioudsendelser.

- Dengang troede jeg, at kærligheden fandtes mellem unge. Men jeg har senere hen fundet ud af, at kærligheden fortsætter også efter ungdomsårene, fortæller Juaaka Lyberth.

Og han har sandelig tænkt sig at synge en kærlighedssang på sin 90 års fødselsdag – hvis han, som han selv udtrykker det, bliver så gammel.

Det er titelsangen ”Naasumik paju”, som han har tænkt sig at synge for sin kone Asii Chemnitz Narup.

- En tak sang til ens livsledsager.  Kærlighedens udtryksformer ændrer sig med alderen og er med til at skabe tryghed og tillid mennesker imellem. Håber, at andre også kan lide den, siger Juaaka Lyberth.

Han har i øvrigt hentet inspiration fra deres adoptivbørns fødeland Korea, da han fandt en ny måde at stave sit navn på som ”Yuaca”.

CommentsNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt