Borgermøder: WWF vil sætte skibstrafik på dagsordenen

Verdensnaturfonden inviterer til borgermøder i fire byer om den øgede skibstrafik i Grønland.
- Vi håber på, politikerne vil sætte mere fokus på disse problematikker, end vi har set hidtil. WWF har nogle bud på, hvad man kan gøre fra politisk side, men det er borgerne i lokalområderne, som det først og fremmest berører, siger Arktis-seniorrådgiver hos WWF Verdensnaturfonden, Mette Frost.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
06. september 2017 14:15

I disse år sejler flere og flere skibe i de grønlandske farvande. Men hvilke konsekvenser har den øgede skibstrafik for hvalerne og det øvrige dyreliv i havet?

Det vil Verdensnaturfonden WWF gerne diskutere med borgere i byerne Ilulissat, Qeqertarsuaq, Aasiaat og Nuuk.

Forud for møderne har WWF det seneste år set nærmere på den tætte sejlads' betydning for forskellige dyrearter, fremgår det af en pressemeddelelse.

Som case har organisationen brugt et aktuelt canadisk mineprojekt i Baffinland. Projektets skibe sejler ifølge WWF i pendulfart i grønlandske farvande og krydser vigtige habitater og migrationsruter for narhval, hvidhval, grønlandshval og hvalros.

 

Hvis krydstogtskib forliser

Udover mineprojektet har Verdensnaturfonden udarbejdet et scenarie for, hvad der sker, hvis et krydstogtskib går på grund ud for Disko-øen og lækker olie.

WWF mener at der er for lidt debat om emnerne og håber derfor, at mange vil deltage i de kommende borgermøder, så der også kommer øget opmærksomhed om emnerne fra politikerne.

 

Fire byer

Det første borgermøde finder sted i Ilulissat torsdag den 7. september kl. 19.00-21.30. Mødet holdes hos Perorsaanermik Ilinniarfik/Socialpædagogisk Seminarium, Marralinnguaq 40.

Qeqertarsuaq: Lørdag den 9. september kl. 13.00-16.00 i forsamlingshuset Qeqertarsuup Katersortarfia.

Aasiaat: Mandag den 11. september kl. 19.00-21.30 i forsamlingshuset Aasiaat Katersortarfiat.

Nuuk: Torsdag den 14. september i tidsrummet 19.30-21.30 i Katuaq.