Vulkanudbrud i New Zealand koster fem personer livet og flere meldes savnet

Foreløbig er fem personer omkommet i et vulkanudbrud på White Island i New Zealand mandag, mens 18 personer er meldt savnet. Det oplyser myndighederne i landet.

Vulkanen gik efter flere ugers rumlen i udbrud mandag eftermiddag kort efter klokken to lokal tid. Udbruddet er sket på en ubeboede ø, der ligger omkring 50 kilometer fra østkysten af New Zealands nordlige ø.

Politiet oplyser, at der befandt sig knap 50 mennesker på eller nær øen, da vulkanen gik i udbrud. Det var tidligere blevet oplyst, at antallet var 100.

- Nogle af disse mennesker er blevet bragt i land. Men der er fortsat et antal, som menes at befinde sig på øen, og som vi ikke kan gøre rede for, oplyser politiet i New Zealand.

Lederen af landets civilforsvar oplyser på pressemødet, at 23 mennesker er reddet i sikkerhed, men potentielt kan op mod 27 personer være savnet, oplyser myndighederne, heriblandt muligvis flere turister.

Klokken 5.18 vestgrønlandsk tid blev antallet af omkomne øget fra en person til fem personer.

- Alle vores tanker går til dem, som er berørt på dette tidspunkt, sagde New Zealands premierminister, Jacinda Ardern. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt