Vrede i ungdomsprojekt over Kommune Kujalleq efter grim sexsag

Chokerende og krænkende. Det er reaktionen fra en af de ungdomsorganisationer, hvis navn en 40-årig voldtægtsmand brugte som dække over sine forbrydelser.
Unge får et motiverende ophold hos Timi Asimi Foto © : Timi Asimi
12. januar 2015 16:03

Den voldsdømte, der udgav sig for at være ungdomsleder, brugte blandt andet ungdomsprojektet TIMI ASIMI’s navn som sit dække.

Dermed lykkedes det ham at få Kujalleq til at betale og sende en pige fra kommunen hjem til ham – formenligt under dække af at være en del af projektet.

I december blev den 40-årige dømt for overgreb på syv kvinder og en mindreårig dreng.

Læs også Sexdømt kaldte sig ungdomsleder og fik udleveret unge piger

Stifteren af ungdomsprojektet TIMI ASIMI, Kim Godtfredsen, er forarget over, at kommunen hverken hentede oplysninger fra TIMI ASIMI eller en børneattest. Var det sket, ville Kim Godtfredsen nemt have kunnet afsløre voldtægtsforbryderen, da han kender alle i sin organisation.

- Det er dybt chokerende, at det kan nå så langt, at nogle unge er blevet misbrugt på baggrund af vores navn og omdømme, siger stifteren af TIMI ASIMI til KNR.

Ufattelig stor fejl
Kim Godtfredsen undrer sig over, hvordan det kan lade sig gøre og understreger, at der helt klare retningslinjer, før nogen bliver godkendt – retningslinjer, som ikke er blevet overholdt i denne sag.

- Det er meget alvorligt. Jeg synes, det er dybt krænkende, at der er sket så ufatteligt store fejl fra kommunens side, siger Kim Godtfredsen og understreger, at TIMI ASIMI aldrig har haft kontakt til manden.

- Vi har aldrig hørt om manden eller projektet eller haft kontakt med ham på nogen måde. Det er meget forunderligt og alvorligt, at kommunen slet ikke har taget kontakt eller fået undersøgt det med os, at det her foregik, siger Kim Godtfredsen.

Kommune Kujalleq skriver i en pressemeddelelse, at det er beklageligt, at de betalte for pigens rejse men understreger, at de ikke er forpligtet til at indhente oplysninger om manden eller en børneattest, så længe vedkommende ikke er direkte ansat under kommunen.