Foto: Jonas Fievé/KNR

GE: Vores medlemmer mangler over 900 medarbejdere

Grønlandske virksomheder har svært ved at skaffe nok medarbejdere. Det viser en analyse foretaget af HS Analyse for Grønlands Erhverv.

I september stod virksomhederne her i landet og manglede ikke mindre end 977 medarbejdere viser analysen, som er lavet af HS analyse for GE. Arbejdsgiverorganisationen frygter, at det kan få store konsekvenser, hvis man ikke får gjort noget ved problemet med manglende arbejdskraft.

- Der er de udfordringer, at enten får man ikke lavet de ting færdig til tiden, eller så er der opgaver, som man slet ikke kan gå ind i, fordi man ikke har det nødvendige personale til at løse opgaverne, siger sekretariatschef i GE, Karsten Lyberth-Klausen, til KNR.

HS Analyse har spurgt 306 virksomheder, som er medlem af Grønlands Erhverv, hvor vanskeligt det er for dem både at rekruttere faglært som ufaglært personale.

LÆS OGSÅ Mangel på medarbejdere hæmmer væksten

Vil hæmme udviklingen

I analysen har lidt over halvdelen af virksomhederne svaret, og på den måde er man kommet frem til, at der sammenlagt mangler 713 faglærte og 264 ufaglærte medarbejdere i virksomhederne.

GE frygter derfor, at det vil hæmme erhvervsudviklingen her i landet, hvis ikke landets virksomheder kan skaffe den nødvendige arbejdskraft.

- Man sige, at det der skal være drivkraften i et økonomisk selvbærende samfund er det private erhvervsliv, og det kan man sige bliver hæmmet ved, at man ikke har den nødvendige arbejdskraft, siger Karsten Lyberth-Klausen.

LÆS OGSÅ Regler for tilkaldt arbejdskraft skal strammes

Skal være lettere at rekruttere udefra

Ifølge analysen er der især mangel på arbejdskraft indenfor fiskeri, fødevareproduktion, restauration og turismeindustrien stærkt efterfulgt at byggebranchen.

Derfor ønsker Grønlands Erhverv, at det skal være lettere at rekruttere arbejdskraft udefra, hvis man skal komme den store mangel på arbejdskraft til livs.  

- Vi har jo aldrig haft så lav en arbejdsløshed, som vi har nu, så der er virkelig behov for, at man får en lettere adgang til at rekruttere arbejdskraft udefra, siger sekretariatschef i GE, Karsten Lyberth-Klausen.

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt